Sposób przygotowania:
Spaghetti z papryką i dynią
Makaron spaghetti ugotować w lekko osolonej wodzie al dente i zostawić na sitku aby ociekł.
Dynię przekroić i wyjąć pestki, obrać ze skórki, pokroić na półksiężyce. Miąższ pokroić w kostkę, cebulę obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju kokosowym i dodać pokrojoną dynię i dusić na małym ogniu.
Czosnek obrany przecisnąć przez praskę i dodać do całości, dusić chwilę razem. Wlać bulion, wodę lub rosół i wymieszać, dodać pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną.
Wsypać zioła i przyprawy, starty imbir i dusić do miękkości składników.
Dodać makaron do rondelka z dynią i wymieszać, przyprawić do smaku i podawać na ciepło.
Dynię przekroić i wyjąć pestki, obrać ze skórki, pokroić na półksiężyce. Miąższ pokroić w kostkę, cebulę obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju kokosowym i dodać pokrojoną dynię i dusić na małym ogniu.
Czosnek obrany przecisnąć przez praskę i dodać do całości, dusić chwilę razem. Wlać bulion, wodę lub rosół i wymieszać, dodać pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną.
Wsypać zioła i przyprawy, starty imbir i dusić do miękkości składników.
Dodać makaron do rondelka z dynią i wymieszać, przyprawić do smaku i podawać na ciepło.