Sposób przygotowania:
Spaghetti z krewetkami i dynią
Krewetki obieramy z pancerzyków, usuwamy jelitka. Dynię pozbawiamy skórki, kroimy w kostkę, cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno kroimy, natkę pietruszki kroimy drobno. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy dynię do miękkości, doprawiamy ją solą, pieprzem, curry i imbirem. Zdejmujemy dynię z patelni. Rozgrzewamy kolejną porcję oliwy, podsmażamy cebulę i czosnek, wrzucamy krewetki, smażymy kilka minut, dolewamy wino i redukujemy. Doprawiamy krewetki solą i pieprzem oraz ostrą papryką w proszku.
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Gdy sos z krewetek się zredukuje, na patelnię dorzucamy dynię. podgrzewamy razem, możemy dodać łyżkę mascarpone i podgrzewać razem 2 minuty.
Ugotowany makaron łączymy z sosem, przed podaniem danie posypujemy natką pietruszki i startym parmezanem.
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Gdy sos z krewetek się zredukuje, na patelnię dorzucamy dynię. podgrzewamy razem, możemy dodać łyżkę mascarpone i podgrzewać razem 2 minuty.
Ugotowany makaron łączymy z sosem, przed podaniem danie posypujemy natką pietruszki i startym parmezanem.