Ag.Zetka

Ag.Zetka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 918]

Pieczony łosoś w pikantnych przyprawach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łosoś to ryba ciesząca się dużym powodzeniem, m.in. dlatego, że szybko można przygotować z niego pyszne dania. Wystarczy dodać trochę przypraw, zapiec i szybki obiad gotowy.

Pieczony łosoś w pikantnych przyprawach

Składniki:

Pieczony łosoś w pikantnych przyprawach

 

Sposób przygotowania:

Pieczony łosoś w pikantnych przyprawach
Łososia opłukujemy, osuszamy, zdejmujemy skórkę, usuwamy ości, dzielimy na porcje.

Czosnek kroimy w drobniutką kosteczkę. 

Rybę przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym, chili i imbirem, nacieramy pokrojonym czosnkiem, spryskujemy sokiem wyciśniętym z cytryny.

Każdą porcję łososia owijamy oddzielnie w folię aluminiową. Pieczemy ok. 20 minut w 200 st. C. Podajemy z ulubionymi dodatkami. 

Tagi:

ryba danie