Sposób przygotowania:
Pieczony łosoś w pikantnych przyprawach
Łososia opłukujemy, osuszamy, zdejmujemy skórkę, usuwamy ości, dzielimy na porcje.
Czosnek kroimy w drobniutką kosteczkę.
Rybę przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym, chili i imbirem, nacieramy pokrojonym czosnkiem, spryskujemy sokiem wyciśniętym z cytryny.
Każdą porcję łososia owijamy oddzielnie w folię aluminiową. Pieczemy ok. 20 minut w 200 st. C. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Czosnek kroimy w drobniutką kosteczkę.
Rybę przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym, chili i imbirem, nacieramy pokrojonym czosnkiem, spryskujemy sokiem wyciśniętym z cytryny.
Każdą porcję łososia owijamy oddzielnie w folię aluminiową. Pieczemy ok. 20 minut w 200 st. C. Podajemy z ulubionymi dodatkami.