kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Spaghetti

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pomidorowe spaghetti z mięsem mielonym .

Spaghetti Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Spaghetti

 

  • Mięso mielone 500 g
  • Makaron spaghetti 1 opakowanie
  • Cebula 2 średnie sztuki
  • Koncentrat pomidorowy mały słoiczek
  • Oliwa
  • Pieprz
  • Sól
  • Majeranek
  • 75ml wody

Sposób przygotowania:

Spaghetti
Nasze spaghetti zaczynamy od wstawienia garnka z wodą , wodę solimy i zastawiamy aż się zagotuje . Do gotującej się wody wrzucamy paczkę makaronu do spaghetti , zmniejszamy ogień i zostawiamy tak długo aż makaron zmięknie . Kolejno przechodzimy do naszego sosu . Obieramy nasze cebulę i kroimy w średniej wielkości kostkę . Cebulą wrzucamy na rozgrzaną patelnie z oliwą i smażymy do zarumienienia . Gdy nasza cebula będzie zarumieniona dodajemy do niej nasze mięso mielone wieprzowe i smażymy doprawiając do smaku solą i pieprzem. Kiedy mięso będzie już usmażone wlewamy na patelnię 75ml wody i słoiczek koncentratu pomidorowego mieszamy do połączenia się ładnego składników posypując niewielką ilością majeranku. Ugotowany makaron odcedzamy i porcjując na talerze wykładamy go , makaron polewamy sosem pomidorowym . Smacznego
Spaghetti
Wszystkie składniki potrzebne do wykonania spaghetti .
Spaghetti
Marakon wrzucamy do grnka z gotującą wodą .
Spaghetti
Cebulę i mięso mielone wieprzowe smażymy na patelni .
Spaghetti
Do usmażonego mięsa z cebulą dodajemy wodę i koncentrat .

Tagi:

mięso makaron