Sposób przygotowania:
spaghetti 3
Makaron gotujemy do miękkości w lekko posolonej wodzie ( około jednej łyżeczki soli). Ugotowany makaron odcedzamy. Cebulę obieramy i myjemy w ziemnej wodzie, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy. Umytą cebulę kropimy w bardzo drobną kostkę, a następnie podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Do pokrojonej i podsmażanej cebuli dodajemy wcześniej przygotowane mięso mielone i doprawiamy do smaku według własnego uznania pieprzem, solą. Całość chwilę podsmażamy, a w następnej kolejności dodajemy do tego sos do spaghetti i również doprawiamy do smaku ostrą papryką mieloną oraz bazylią. Sos podlewamy jeszcze delikatnie wodą i przez 10 minut dusimy. Tak przygotowanym sosem polewamy wcześniej ugotowany makaron. Danie posypujemy wcześniej startym na tarce serem żółtym.