pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Spaghetti Aglio e olio e peperoncino

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Spaghetti Aglio e olio e peperoncino z boczkiem

Spaghetti Aglio e olio e peperoncino Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Spaghetti Aglio e olio e peperoncino

 

  • makaron spaghetti 300 g
  • boczek 30 dag
  • oliwa 60 ml
  • czosnek ząbki 5
  • papryczka pepperoni 1
  • papryczka chili żółta

Sposób przygotowania:

Spaghetti Aglio e olio e peperoncino
Boczek wędzony kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy całą oliwę. Na małym ogniu smażymy boczek. Gdy się wytopi tłuszcz dodajemy pokrojone papryczki bez pestek. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek. Podgrzewamy jeszcze kilka minut. Jak wyczujemy aromat czosnku pomału kończymy smażenie. Uważajmy, aby nie przypalić czosnku. W międzyczasie gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie. Ugotowany wrzucamy na patelnię. Mieszamy, chwilkę podgrzewamy i gotowe. Smacznego.
Spaghetti Aglio e olio e peperoncino
Boczek smażymy na patelni wraz z papryczkami
Spaghetti Aglio e olio e peperoncino
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie
Spaghetti Aglio e olio e peperoncino
Ugotowany makaron wrzucamy na patelnię i smażymy z boczkiem i papryczkami

Tagi:

makaron