Sposób przygotowania:
Spaghetti aglio olio
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
Kiedy makaron będzie się gotował, przygotuj czosnek. Pokrój ząbki na cienkie plasterki. Wsyp je na patelnię, na nie rozgrzaną jeszcze oliwę, dzięki temu nie zgorzknieją. Smaż, aż lekko się zrumienią.
Poszatkuj pietruszkę, wsyp ją na patelnię do plasterków czosnku. Przesmaż.
Odcedź makaron, ale nie hartuj! Wyłóż go na patelnię, wymieszaj z czosnkiem i pietruszką, dopraw mieloną ostrą papryką.
Dorzuć kilka zielonych oliwek.
Smacznego!
Kiedy makaron będzie się gotował, przygotuj czosnek. Pokrój ząbki na cienkie plasterki. Wsyp je na patelnię, na nie rozgrzaną jeszcze oliwę, dzięki temu nie zgorzknieją. Smaż, aż lekko się zrumienią.
Poszatkuj pietruszkę, wsyp ją na patelnię do plasterków czosnku. Przesmaż.
Odcedź makaron, ale nie hartuj! Wyłóż go na patelnię, wymieszaj z czosnkiem i pietruszką, dopraw mieloną ostrą papryką.
Dorzuć kilka zielonych oliwek.
Smacznego!