Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Spaghetti al Pesto

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Najbardziej włoskie z włoskich dań.

Spaghetti al Pesto

Składniki:

Spaghetti al Pesto

 

  • 40 dag makaronu spaghetti,
  • 150 ml oliwy z oliwek,
  • 5 dag orzeszków pinii,
  • 6 dag startego parmezanu,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1 łyżka posiekanej świeżej bazylii,
  • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Spaghetti al Pesto
Makaron ugotować al'dente, w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić. W naczyniu wymieszać oliwę, posiekane orzeszki, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną bazylię. Doprawić solą i pieprzem. Makaron wrzucić do sosu. Wstrząsnąć.. Posypać parmezanem.

Tagi:

makaron