klaudia123

klaudia123

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Spaghetti bolognese

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Spaghetti bolognese to znakomite danie, kiedy nie mamy zbyt dużo czasu na przygotowanie obiadu.Dobrze przygotowane spaghetti bolognese to wykwintne danie.

Spaghetti bolognese

Składniki:

Spaghetti bolognese

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti bolognese

ETAP 1:

Cebulę pokrój w drobną kostkę. Na patelnię wlej odrobinę oleju i dobrze go rozgrzej. Na rozgrzanym oleju smaż cebulę. Po zeszkleniu cebuli dodaj mięso, przeciśnięty czosnek i dopraw solą i pieprzem. Smaż. Po usmażeniu mięsa dodaj pomidory. I tak duś ok 20 minut wcześniej dosypując kilka porwanych listków bazylii. Makaron gotuj w osolonej wodzie al dente. Po ugotowaniu makaronu i uduszeniu sosu możesz składać danie. Na początek na talerz wyłóż odrobinę makaronu, potem plaster sera żółtego i na koniec sos. Smacznego!