mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

spaghetti bolonese Mariel

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Cała moja rodzina uwielbia to spaghetti

spaghetti bolonese Mariel Więcej zdjęć (5)

Składniki:

spaghetti bolonese Mariel

 

  • 500 gram makaron spaghetti,
  • pomidory z puszki,
  • 1/2 kg łopatka bez kości,
  • 2 łyżki koncentrat pomidorowy,
  • bazylia,
  • 50 gram suszone pomidory,
  • 3 ząbki czosnek,
  • 1 szt. cebula,
  • przyprawy,
  • 2 łyżki oliwa

 

Sposób przygotowania:

spaghetti bolonese Mariel
Mięso z łopatki mielimy w maszynce do mięsa. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy na drobno.Na patelni podgrzewamy oliwę dodajemy czosnek i cebulę , gdy cebula zrobi się szklista dodajemy mięso i podsmażamy.Następnie dodajemy pomidory z puszki , sok odlewamy do szklanki.Chwilkę smażymy razem do momentu aż pomidory się rozpadną . Do odlanego sosu , dodajemy koncentrat , suszone pomidory . oregano sól i pieprz , dokładnie wymieszać i wlać na patelnię, pogotować wszystko razem jeszcze przez chwilkę ewentualnie doprawić do smaku. W osolonej wodzie ugotować makaron spaghetti zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.Następnie odcedzić. Proponuje dwa sposoby podania.Pierwszy to nałożyć makaron na talerz i polać wszystko sosem. Drugi to , do gotowego sosu dodać ugotowany makaron , wymieszać i dopiero wtedy podawać.
spaghetti bolonese Mariel
do podsmażonej cebuli i czosnku dodajemy zmielone mięso
spaghetti bolonese Mariel
smażymy do momentu aż pomidorki się rozpadną
spaghetti bolonese Mariel
do sosu dodajemy przyprawy i koncentrat następnie zalewamy mięso
spaghetti bolonese Mariel
Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu