Sposób przygotowania:
spaghetti bolonese Mariel
Mięso z łopatki mielimy w maszynce do mięsa. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy na drobno.Na patelni podgrzewamy oliwę dodajemy czosnek i cebulę , gdy cebula zrobi się szklista dodajemy mięso i podsmażamy.Następnie dodajemy pomidory z puszki , sok odlewamy do szklanki.Chwilkę smażymy razem do momentu aż pomidory się rozpadną . Do odlanego sosu , dodajemy koncentrat , suszone pomidory . oregano sól i pieprz , dokładnie wymieszać i wlać na patelnię, pogotować wszystko razem jeszcze przez chwilkę ewentualnie doprawić do smaku. W osolonej wodzie ugotować makaron spaghetti zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.Następnie odcedzić. Proponuje dwa sposoby podania.Pierwszy to nałożyć makaron na talerz i polać wszystko sosem. Drugi to , do gotowego sosu dodać ugotowany makaron , wymieszać i dopiero wtedy podawać.