mamqa

mamqa

Szef Kuchni
[Przepisów: 24]

Spaghetti Bolonese - wersja rozbudowana

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Inna wersja spaghetti. Polecam.

Spaghetti Bolonese - wersja rozbudowana

Składniki:

Spaghetti Bolonese - wersja rozbudowana

 

  • 250 g makaronu spaghetti
  • 1 torebka fixu knorra do spaghetti Bolonese
  • 200 g mięsa mielonego mieszanego
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 15 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • można dodać jeśli ktoś lubi jedną lub dwie papryczki chili

Sposób przygotowania:

Spaghetti Bolonese - wersja rozbudowana
Teoretycznie wymyśliłam je sama,ale pół roku widziałam w sklepach fixa z mniej więcej podobnym składem...Mam ich podać o prawa autorskie? ;) Ugotować makaron w około 2 litrach wody. Na łyżce oleju podsmażyć pokrojony czosnek i cebulę, dodać pieczarki. Dusić aż do odparowania wody z grzybów. Dodać mięso, podsmażyć, gdy mięso będzie gotowe dodać pokrojoną paprykę, wlać rozmieszany sos wg. instrukcji na opakowaniu, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować przez około minutę, stale mieszając. Makaron odcedzić, podawać z sosem. Spaghetti Bolonese to ulubiona potrawa mojego dziecka, swego czasu był to jedyny sposób by zjadła jakiekolwiek warzywa.

Tagi:

mięso makaron