Sposób przygotowania:
Spaghetti Bolonese - wersja rozbudowana
Teoretycznie wymyśliłam je sama,ale pół roku widziałam w sklepach fixa z mniej więcej podobnym składem...Mam ich podać o prawa autorskie? ;) Ugotować makaron w około 2 litrach wody. Na łyżce oleju podsmażyć pokrojony czosnek i cebulę, dodać pieczarki. Dusić aż do odparowania wody z grzybów. Dodać mięso, podsmażyć, gdy mięso będzie gotowe dodać pokrojoną paprykę, wlać rozmieszany sos wg. instrukcji na opakowaniu, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować przez około minutę, stale mieszając. Makaron odcedzić, podawać z sosem. Spaghetti Bolonese to ulubiona potrawa mojego dziecka, swego czasu był to jedyny sposób by zjadła jakiekolwiek warzywa.
anullka7
Marzena.M.Siek
Wikkka