Sposób przygotowania:
Spaghetti Bolońskie
Cebulę obieramy , kroimy w kosteczke i smażymy na rozgrzanym oleju. Czosnek siekamy i pod koniec smażenia cebulki , dodajemy na patelnie. Całość mieszamy i dodajemy mięso mielone. Mieszamy i doprawiamy przyprawami pomijając oregano , które powinno się zawsze podawać pod koniec gotowania. Pomidory zalewamy na chwile wrzątkiem , ściągamy skórkę , kroimy w kosteczke i dodajemy do reszty. Całość mieszamy , po chwili dodajemy koncentrat pomidorwy ; około połowy słoiczka. Łyżkę mąki rozrabiamy w szklance wraz z wodą. Tak przygotowana mąkę dodajemy do całości aby zagęścić nasz sos. Całość gotujemy , co jakiś czas mieszając. Doprawiamy całość bazylią i oregano ( jeśli potrzeba dodajemy więcej pieprzu). Makaron gotujemy al dente w osolonej wrzącej wodzie. Odcedzamy i zlewamy zimną wodą. Makaron wykładamy na talerz , na środek wylewamy nasz sos. Całość posypujemy startym parmezanem , aby dodać daniu jeszcze lepszy smak. Smacznego.