Sposób przygotowania:
Carbonara z dynią i fasolkąETAP 1:
Makaron gotuję według instrukcji opakowania. Dynię obieram i kroję w kostkę. Cebule obieram i kroję drobno następnie ją przesmażam na odrobinie masła.
ETAP 2:
Do cebuli dodaję pokrojony boczek, czosnek dalej smażę. Wykładam na talerz.
ETAP 3:
Na tłuszczu który wytworzył boczek podsmażam dynię z papryką pokrojoną.
ETAP 4:
Do garnka wlewam połowę śmietany i podgrzewam. Do reszty śmietany dodaję żółtka , ser i mieszam. Wlewam do gotującej się śmietany, podgrzewam ale nie gotuję i wyłączam gaz. Sos jak postoi to zgęstnieje. Doprawiam solą pieprzem, dodaję boczek i mieszam. Makaron dodaję do sosu, razem z dynią. Podaję z bazylią świeżą.
Magdalena88
SylaUla
robaczek
Czekoladka 2