mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Carbonara z dynią i fasolką

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Danie sycące z dużą ilością warzyw dynia w towarzystwie z fasolki. Zapewniam że szybko znika. Sos carbonara polecam zrobić samemu bo jest prosty do zrobienia. Danie kuchni włoskiej które można samemu urozmaicić tym co mamy w lodówce.

Carbonara z dynią i fasolką

Składniki:

Carbonara z dynią i fasolką

 

 

Sposób przygotowania:

Carbonara z dynią i fasolką

ETAP 1:

Carbonara z dynią i fasolką
cebulka biała pokrojona i przesmażona na oleju

Makaron gotuję według instrukcji opakowania. Dynię obieram i kroję w kostkę. Cebule obieram i kroję drobno następnie ją przesmażam na odrobinie masła.

ETAP 2:

Carbonara z dynią i fasolką
boczek wędzony przesmażony z cebulą na patelni

Do cebuli dodaję pokrojony boczek, czosnek dalej smażę. Wykładam na talerz.

ETAP 3:

Carbonara z dynią i fasolką
dynia pokrojona w przesmażona na patelni z papryką

Na tłuszczu który wytworzył boczek podsmażam dynię z papryką pokrojoną.

ETAP 4:

Carbonara z dynią i fasolką
sos carbonara zrobiony ze śmietany żółtek i sera

Do garnka wlewam połowę śmietany i podgrzewam. Do reszty śmietany dodaję żółtka , ser i mieszam. Wlewam do gotującej się śmietany, podgrzewam ale nie gotuję i wyłączam gaz. Sos jak postoi to zgęstnieje. Doprawiam solą pieprzem, dodaję boczek i mieszam. Makaron dodaję do sosu, razem z dynią. Podaję z bazylią świeżą.


Tagi:

dania makarony