gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Spaghetti meksykańskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Spaghetti to nazwałam meksykańskie, ponieważ jest mocno doprawione i z dodatkiem fasoli czerwonej. Polecam.

Spaghetti meksykańskie

Składniki:

Spaghetti meksykańskie

 

  • 1 opakowanie makaronu spaghetti
  • 1 cebula
  • 3-4 łyżki oliwy
  • 500 gram mięsa mielonego
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • sól
  • pieprz
  • 300 ml przecieru pomidorowego
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • ostra papryka
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego

Sposób przygotowania:

Spaghetti meksykańskie

ETAP 1:

Spaghetti meksykańskie
Ugotowany makaron przelewamy zimną wodą i odecdzamy.

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, przelewamy zimną wodą i odcedzamy.

ETAP 2:

Spaghetti meksykańskie
Pokrojoną cebulę podsmażamy przez chwilę.

Cebulę obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy prze chwilę na rozgrzanym tłuszczu.

ETAP 3:

Spaghetti meksykańskie
Mięso mielone dodajemy do cebuli, przyprawiamy i smażymy.

Do podsmażonej cebuli dodajemy mięso mielone, posypujemy je do smaku przyprawą do mięsa mielonego, solą i pieprzem. Smażymy mieszając.

ETAP 4:

Spaghetti meksykańskie
Do mięsa i cebuli dodajemy przecier i fsolę.

Do podsmażonego mięsa wlewamy przecier pomidorowy i dodajemy fasolę czerwoną wraz z zalewą. Mieszamy, przyprawiamy ostrą papryką. Dusimy pod przykryciem ok. 10-15 minut. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i całość przez chwilę podgrzewamy.
Porcję makaronu wykładamy na talerz i polewamy sosem.