Sposób przygotowania:
spaghetti na piwie
Najpierw kroimy warzywa. Paprykę i cebulę w kostkę, pieczarki w talarki. Na dużej patelni podsmażamy mięso. Na drugiej dusimy cebulę potem dodajemy do niej pieczarki. i jeszcze trochę dusimy to wszystko. Następnie dodajemy paprykę i przyprawiamy przyprawą włoską i papryką słodką. Nastawiamy wodę do makaronu. Kiedy zacznie się gotować dodajemy soli i łyżeczkę oleju. Makaron gotujemy aby był al dente. Kiedy mięso będzie już lekko poduszone dodajemy piwa i czekamy aż odparuje. Do mięsa dodajemy podduszoną cebule z pieczarkami i papryką oraz sos śmietanowo- pomidorowy. Jeżeli jest za gęsty sos można dodać odrobinę przegotowanej wody. Do całości dodajemy kilka krążków papryczki pepperoni i łyżkę koncentratu pomidorowego. Próbujemy i jeżeli trzeba jeszcze doprawiamy. Makaron odlewamy przekładamy porcję na talerz i polewamy sosem. Na koniec posypujemy startym żółtym serem. Smacznego!