pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Spaghetti oliwkowo-kaparowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

z mocnym akcentem śródziemnomorskim

Spaghetti oliwkowo-kaparowe

Składniki:

Spaghetti oliwkowo-kaparowe

 

  • 300 g makaron spaghetti,
  • 200 g Pomidory krojone z puszki,
  • 2 papryka czerwona świeża,
  • 2 łyżki oliwki zielone bez pestek,
  • 1 łyżeczka kapary z zalewy,
  • tymianek do smaku,
  • sól ziołowa,

 

 

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti oliwkowo-kaparowe
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pomidory z puszki, dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę i dusimy ok 10 min. Przyprawiamy solą ziołową i tymiankiem. Po tym czasie dorzucamy oliwki przekrojone na pół, kapary i dusimy jeszcze 2-3 min. Makaron ugotowany w lekko osolonej wodzie polewamy powstałym sosem oliwkowo-kaparowym.