Sposób przygotowania:
Spaghetti po genueńsku
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w średnio dużą kostkę. Wrzucić na osolony wrzątek w dużym garnku. Gotować 5 minut. Następnie wrzucić umytą, pokrojoną w kawałki fasolkę i gotować kolejne 5 minut. Włożyć pełnoziarniste spaghetti (może być każde inne), gotować aż będzie al dente. Całość odcedzić, zachowując 0,5 szklanki wody, wrzucić z powrotem do garnka.
Pesto wymieszać z wodą z gotowania składników, wlać do makaronu z dodatkami. Wymieszać dokładnie i chwilę razem podgrzewać. Można doprawić do smaku solą i pieprzem jeśli trzeba.
Nakładać na talerze i podawać od razu. Można posypać serem żółtym, parmezanem czy innym ulubionym.
Pesto wymieszać z wodą z gotowania składników, wlać do makaronu z dodatkami. Wymieszać dokładnie i chwilę razem podgrzewać. Można doprawić do smaku solą i pieprzem jeśli trzeba.
Nakładać na talerze i podawać od razu. Można posypać serem żółtym, parmezanem czy innym ulubionym.