Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Spaghetti po genueńsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Niezwykły makaron bo z dodatkiem ziemniaków! Takie właśnie jest spaghetti po genueńsku, kilka składników i sycące danie gotowe.

Spaghetti po genueńsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Spaghetti po genueńsku

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti po genueńsku
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w średnio dużą kostkę. Wrzucić na osolony wrzątek w dużym garnku. Gotować 5 minut. Następnie wrzucić umytą, pokrojoną w kawałki fasolkę i gotować kolejne 5 minut. Włożyć pełnoziarniste spaghetti (może być każde inne), gotować aż będzie al dente. Całość odcedzić, zachowując 0,5 szklanki wody, wrzucić z powrotem do garnka.

Pesto wymieszać z wodą z gotowania składników, wlać do makaronu z dodatkami. Wymieszać dokładnie i chwilę razem podgrzewać. Można doprawić do smaku solą i pieprzem jeśli trzeba.

Nakładać na talerze i podawać od razu. Można posypać serem żółtym, parmezanem czy innym ulubionym. 
Spaghetti po genueńsku
ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę, wrzucić na wrzątek
Spaghetti po genueńsku
po 5 minutach dodać fasolkę, po kolejnych 5, makaron
Spaghetti po genueńsku
odcedzone składniki wrzucić z powrotem do garnka
Spaghetti po genueńsku
pesto zmieszać z wodą z gotowania i wymieszać, wlać do makaronu

Tagi:

sery ser pesto