Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Spaghetti po kalabryjsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Podawać bardzo gorące.

Spaghetti po kalabryjsku

Składniki:

Spaghetti po kalabryjsku

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti po kalabryjsku
Pomidory sparzyć. Obrać ze skórki. Usunąć nasiona. Miąższ pokroić w drobną kostkę. Dodać oliwę. Dusić na małym ogniu ok. 10 min. Pozbawione pestek oliwki i osączone z zalewy kapary drobno posiekać. Dodać do pomidorów. Posolić i popieprzyć do smaku. Dusić jeszcze ok 7 min. Spaghetti ugotować " al dente" w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić. Wrzucić na sos sos. Wymieszać. Zagotować. Posypać posiekaną bazylią.

Tagi:

kapary