KasiaJulcia

KasiaJulcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Spaghetti pod pierzynką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Spaghetti pod pierzynką przepis łatwy w przygotowaniu. Jego przygotowanie nie zabiera dużo czasu. W sam raz gdy brakuje czasu na przygotowanie obiadu.

Spaghetti pod pierzynką. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Spaghetti pod pierzynką.

 

  • Makaron spaghetti 500 g
  • Mięso mielone
  • wieprzowo wołowe 400 g
  • Ser żółty np.
  • gouda 25 dag
  • Olej do smażenia
  • i gotowania
  • Sól do smaku
  • Pieprz ziołowy 1 szczypta
  • Pieprz czarny
  • mielony do smaku
  • Przyprawa do mięsa
  • mielonego 1 łyżka
  • Papryka mielona 1 szczypta

Sposób przygotowania:

Spaghetti pod pierzynką.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oleju, mieszać. Z ugotowanego makaronu odcedzić wodę, następnie przelać zimną wodą. Mięso dokładnie podsmażyć, doprawić do smaku solą, pieprzem ziołowym, pieprzem czarnym, papryką mieloną i przyprawą do mięsa mielonego. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Makaron przełożyć do brytfanki lub do naczynia żaroodpornego. Następnie na makaron wyłożyć podsmażone mięso razem z tłuszczem. Mięso posypać startym serem. Wierzch polać ketchupem. Wsadzić do nagrzanego piekarnika, pozostawić dopóki ser się nie roztopi.
Spaghetti pod pierzynką.
Spaghetti pod pierzynką po wyciągnięciu z piekarnika
Spaghetti pod pierzynką.
Makaron spaghetti po obróbce termicznej
Spaghetti pod pierzynką.
Spaghetti pod pierzynką - zapiekanka makaronowa
Spaghetti pod pierzynką.
Mięso mielone wieprzowo wołoweprzed smażeniem