Sposób przygotowania:
Spaghetti w sosie pomidorowo-serowym
1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2. Sos: Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w drobna kostkę, i zarumienić na oleju. Następnie dodać przecier pomidorowy i przyprawy. Dusić przez 5 min, po czym dodać posiekane świeże pomidory i śmietanę. Na koniec do sosu wrzucić pokrojone w plastry parówki i porwany na mniejsze kawałki ser. Tak przygotowany sos polewamy na makaron.
2. Sos: Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w drobna kostkę, i zarumienić na oleju. Następnie dodać przecier pomidorowy i przyprawy. Dusić przez 5 min, po czym dodać posiekane świeże pomidory i śmietanę. Na koniec do sosu wrzucić pokrojone w plastry parówki i porwany na mniejsze kawałki ser. Tak przygotowany sos polewamy na makaron.