LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Spaghetti wg LIDZI

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Obok pizzy najbardziej znane danie włoskie.

Spaghetti wg LIDZI Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Spaghetti wg LIDZI

 

  • chude mielone mięso 0,4 kg
  • czosnek 2 ząbki
  • olej 3-4 łyżki
  • przecier pomidorowy 3-4 łyżki (lub 4 pomidory)
  • czerwona papryka w proszku 1 łyżeczka
  • sól, pieprz
  • wywar mięsny 300 ml
  • makaron spaghetti 25 dkg
  • żółty ser 20 dkg

Sposób przygotowania:

Spaghetti wg LIDZI
Mięso przesmażyc na oleju razem z rogniecionym czosnkiem. Dodac przecier pomidorowy i poddusic. Przyprawic solą, pieprzem, papryką i podlac wywarem lub gorącą wodą, wymieszac i dusic.
Spaghetti ugotowac w osolonej wodzie z łyżką oleju, odcedzic. Wyłożyc na talerze, polac sosem z mięsem, posypac startym serem. Udekorowac listkami świeżej bazylii lub natką pietruszki.
Spaghetti wg LIDZI
Smażenie mielonego mięsa z dodatkiem rozgniecionego czosnku.
Spaghetti wg LIDZI
Nakładanie ugotowanego makaronu spaghetti za pomocą specjalego grzebienia.
Spaghetti wg LIDZI
Ser żółty, do spaghetti, starty na tarce o grubych oczkach.