Sposób przygotowania:
Spaghetti z cukinią ala carbonara
Na patelnię wlać olej i podgrzać. Dodać pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę i podsmażyć około 5 minut. Dodać pokrojony w cieniutkie plasterki boczek wędzony i dalej smażyć do lekkiego zrumienienia. Czosnek drobniutko posiekać i razem z cukinią pokrojoną w cieniutkie spaghetti dodać do boczku z cebulką. Całość mieszając podsmażyć około 8 minut. Nie za długo, żeby cukinia się nie rozgotowała a była lekko chrupiąca. Do śmietany dodać żółtko doprawić solą, pieprzem i dokładnie rozmieszać, wlać na patelnię i mieszając doprowadzić do wrzenia. Dodać ugotowany w osolonej wodzie makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu, wymieszać i podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
jaNina
alaaa