Igraszki Losu

Igraszki Losu

Złoty Ekspert
[Przepisów: 836]

Spaghetti z cukinią, cytryną i pancettą

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Obiad do przygotowania w 15 minut - spaghetti z delikatną cukinia, podkreśloną wędzonym boczkiem lub pancettą z dodatkiem orzeźwiającej i nadającej świeżości i lekkości cytrynie - idealne na letnie obiady na tarasie.

Spaghetti z cukinią, cytryną i pancettą

Składniki:

Spaghetti z cukinią, cytryną i pancettą

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti z cukinią, cytryną i pancettą
Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami producenta. Pancette lub wędzony boczek kroimy w paski i przesmażamy go na patelni. Cukinie myjemy i kroimy ja w pól talarki lub jeśli mamy temperówkę do warzyw robimy z niej spaghetti. Cytrynę wyparzamy, skórkę ścieramy na tarce. Do przesmażonej pancetty dodajemy cukinię, skórkę z cytryny i sok z ½ cytryny i smażymy 1 minutę. Dodajemy odcedzony makaron, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i skrapiamy całość oliwą z oliwek- serwujemy od razu, posypane startym parmezanem ; )

Tagi:

cukinia