Książka Kucharska: Kuchnia włoska wieszjak.pl

Spaghetti z czosnkiem i oliwą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Makaron ugotować al dente. Czosnek drobno posiekać. Rozgrzać patelnię, wlać oliwę, zeszklić czosnek – nie rumienić. Na patelnię wy

Spaghetti z czosnkiem i oliwą

Składniki:

Spaghetti z czosnkiem i oliwą

 

  • ½ opakowania spaghetti;
  • ¼ szklanki oliwy z oliwek;
  • 5 ząbków czosnku;
  • ½ pęczka natki pietruszki lub innych świeżych ziół
  • 40 g parmezanu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Spaghetti z czosnkiem i oliwą
Makaron ugotować al dente. Czosnek drobno posiekać. Rozgrzać patelnię, wlać oliwę, zeszklić czosnek – nie rumienić. Na patelnię wyłożyć odcedzony makaron, doprawić tartym parmezanem, solą i pieprzem oraz świeżymi ziołami. Wymieszać.

Tagi:

zioła