Sposób przygotowania:
Spaghetti z kiełbasą i sosem Napoli
Kiełbasę obieram ze skórki i kroję na mniejsze kawałki ( kostki) Cebulę obieram i także kroję w kostkę. Przesmażam razem z kiełbasą na oleju.
W między czasie gotuję makaron. Hartuję go zimną wodą i odcedzam.
Sos dokładnie mieszam w zimnej wodzie ( 300 ml) wg wskazówek producenta. Wlewam do podsmażonej kiełbasy i cebuli, dodaję zioła prowansalskie, czosnek i pieprz. Mieszam i duszę całość ( 5-10 minut) Makaron wykładam na talerze , polewam sosem , na wierzch starłam ser Grana Padano.
W między czasie gotuję makaron. Hartuję go zimną wodą i odcedzam.
Sos dokładnie mieszam w zimnej wodzie ( 300 ml) wg wskazówek producenta. Wlewam do podsmażonej kiełbasy i cebuli, dodaję zioła prowansalskie, czosnek i pieprz. Mieszam i duszę całość ( 5-10 minut) Makaron wykładam na talerze , polewam sosem , na wierzch starłam ser Grana Padano.
Cukiereczek13
zbysiowa
Dziękuję Kasiu:)
2milutka
zbysiowa
:)