Sposób przygotowania:
Makaron spaghetti z sosem pieczarkowo-czosnkowym
Pieczarli myję i kroję w kostkę. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam masło. Dodaję cebulę oraz pieczarki. Następnie dodaję sól i pieprz do smaku. Smażę na rumiano
Dodaję dwa ząbki czosnku, które przeciskam przez praskę. Następnie dodaję drobno posiekaną natkę pietruszki. Mieszam.
W miseczce łącze jogurt z jajkiem i przyprawami oraz serem żółty tartym, mieszam dokladnie. Dodaję do pieczarek.
Całość mieszam chwilę by zgestniał ale musimy uważać by z sosu nie zrobiła się jajecznica. Makaron spaghetti gotuję jak w instrukcji na opakowaniu. Podaję na ciepło z makaronem.
Dodaję dwa ząbki czosnku, które przeciskam przez praskę. Następnie dodaję drobno posiekaną natkę pietruszki. Mieszam.
W miseczce łącze jogurt z jajkiem i przyprawami oraz serem żółty tartym, mieszam dokladnie. Dodaję do pieczarek.
Całość mieszam chwilę by zgestniał ale musimy uważać by z sosu nie zrobiła się jajecznica. Makaron spaghetti gotuję jak w instrukcji na opakowaniu. Podaję na ciepło z makaronem.