patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Makaron spaghetti z sosem pieczarkowo-czosnkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny makaron spaghetti z sosem pieczarkowo-czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego. Idealne danie na obiad.

Makaron spaghetti z sosem pieczarkowo-czosnkowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Makaron spaghetti z sosem pieczarkowo-czosnkowym

 

Sposób przygotowania:

Makaron spaghetti z sosem pieczarkowo-czosnkowym
Pieczarli myję i kroję w kostkę. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam masło. Dodaję cebulę oraz pieczarki. Następnie dodaję sól i pieprz do smaku. Smażę na rumiano

Dodaję dwa ząbki czosnku, które przeciskam przez praskę. Następnie dodaję drobno posiekaną natkę pietruszki. Mieszam.

W miseczce łącze jogurt z jajkiem i przyprawami oraz serem żółty tartym, mieszam dokladnie. Dodaję do pieczarek.

Całość mieszam chwilę by zgestniał ale musimy uważać by z sosu nie zrobiła się jajecznica. Makaron spaghetti gotuję jak w instrukcji na opakowaniu. Podaję na ciepło z makaronem.
Makaron spaghetti z sosem pieczarkowo-czosnkowym
Ser żółty trę na tarce o grubych oczkach.
Makaron spaghetti z sosem pieczarkowo-czosnkowym
Pieczarki myję a nastepnie trę na tarce o grubych oczkach.
Makaron spaghetti z sosem pieczarkowo-czosnkowym
Do pieczarek i cebuli dodaję przyprawy oraz natkę pietruszki.