Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Spaghetti z łososiem, papryką ramiro i pomidorkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Delikatny w smaku i bardzo smaczny sos na bazie łososia, pomidorków i słodkiej papryki sprawia, że makaron zyskuje niezapomniany smak.

Spaghetti z łososiem, papryką ramiro i pomidorkami

Składniki:

Spaghetti z łososiem, papryką ramiro i pomidorkami

 

  • 200 g śmietanki 30%
  • 250 g makaronu spaghetti
  • 400 g filetu z łososia bez skóry
  • 12 pomidorków koktajlowych
  • 1/2 papryki ramiro
  • 1 łyżeczka posiekanego, świeżego oregano
  • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Spaghetti z łososiem, papryką ramiro i pomidorkami
1. Makaron ugotować.

2. Podczas, gdy makaron się gotuje przygotować sos. Z papryki usunąć gniazda nasienne i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać posolonego i doprawionego pieprzem, pokrojonego w kostkę łososia i podsmażyć przez 3 minuty mieszając od czasu do czasu.

3. Wlać śmietankę, dodać pomidorki pokrojone na połowy, doprawić oregano i tymiankiem. Dusić 5 minut na wolnym ogniu.

4. Makaron odcedzić, lecz nie przelewać zimną wodą. Wrzucić do gotującego się sosu. Całość chwilkę jeszcze przesmażyć i od razu podawać. Smacznego!