Sposób przygotowania:
Spaghetti z łososiem, papryką ramiro i pomidorkami
1. Makaron ugotować.
2. Podczas, gdy makaron się gotuje przygotować sos. Z papryki usunąć gniazda nasienne i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać posolonego i doprawionego pieprzem, pokrojonego w kostkę łososia i podsmażyć przez 3 minuty mieszając od czasu do czasu.
3. Wlać śmietankę, dodać pomidorki pokrojone na połowy, doprawić oregano i tymiankiem. Dusić 5 minut na wolnym ogniu.
4. Makaron odcedzić, lecz nie przelewać zimną wodą. Wrzucić do gotującego się sosu. Całość chwilkę jeszcze przesmażyć i od razu podawać. Smacznego!
2. Podczas, gdy makaron się gotuje przygotować sos. Z papryki usunąć gniazda nasienne i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać posolonego i doprawionego pieprzem, pokrojonego w kostkę łososia i podsmażyć przez 3 minuty mieszając od czasu do czasu.
3. Wlać śmietankę, dodać pomidorki pokrojone na połowy, doprawić oregano i tymiankiem. Dusić 5 minut na wolnym ogniu.
4. Makaron odcedzić, lecz nie przelewać zimną wodą. Wrzucić do gotującego się sosu. Całość chwilkę jeszcze przesmażyć i od razu podawać. Smacznego!
zbysiowa
Justi2401
Polecam serdecznie, spaghetti jest pyszne :)