Sposób przygotowania:
Spaghetti z mięsem i cukinią w sosie śmietanowymEtap 1
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Cebulę z czosnkiem zeszklić na oleju.
Etap 2
Dodać do tego umytą i startą na tarce o dużych oczkach cukinię. Smażyć, co jakiś czas mieszając, aż cukinia zmięknie.
Etap 3
Dodać do niej mięso, trochę soli i pieprzu, paprykę mieloną i kminek. Smażyć dalej razem, aż mięso się zetnie.
Etap 4
Do mięsa z cukinią wlać 2 szklanki wody, zagotować. Gotować na małym ogniu bez przykrycia ok. 20 minut.
Etap 5
Mąkę rozmieszać ze śmietaną i szklanką zimnej wody. Zawiesiną zagęścić sos. W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli. Makaron rozłożyć na talerze, polać przygotowanym mięsno-warzywnym sosem.