Sposób przygotowania:
Spaghetti z mięsem mielonym i sosem
Makaron gotuję w lekko posolonej wodzie.
Mięso przyprawiam papryką mielona, pieprzem i solą. Na gorący tłuszcz kładę mięso i rumienię. Następnie do mięsa dodaję pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy cebula się zrumieni dodaję pomidory z puszki wraz z sokiem, następnie wlewam 1,5 szklanki zimnej wody. Całość duszę ok. 15 minut. Do 1/2 szklanki zimnej wody wsypuję mąkę, dokładnie mieszam i wlewam do gotującego się sosu. Chwilę gotuję. Następnie dodaję zioła prowansalskie. Sos przyprawiam do smaku.
Makaron rozkładam na talerzach i polewam gorącym sosem.
Mięso przyprawiam papryką mielona, pieprzem i solą. Na gorący tłuszcz kładę mięso i rumienię. Następnie do mięsa dodaję pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy cebula się zrumieni dodaję pomidory z puszki wraz z sokiem, następnie wlewam 1,5 szklanki zimnej wody. Całość duszę ok. 15 minut. Do 1/2 szklanki zimnej wody wsypuję mąkę, dokładnie mieszam i wlewam do gotującego się sosu. Chwilę gotuję. Następnie dodaję zioła prowansalskie. Sos przyprawiam do smaku.
Makaron rozkładam na talerzach i polewam gorącym sosem.