Sposób przygotowania:
Spaghetti z mięsnym sosemETAP 1:
Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju i wrzucić cebulę. Smażyć aż się trochę przyrumieni. Dodać pokrojonego w kostkę pomidora i przecisnąć obrane ząbki czosnku. Doprawić solą i pieprzem i smażyć 2-3 minuty.
Dodać mięso, wymieszać i smażyć kolejne kilka minut mieszając często. Doprawić mięso solą, pieprzem czarnym i ziołowym oraz ok. płaską łyżeczką papryki. Wymieszać i dodać sos pomidorowy. Wymieszać. Gdyby było za gęste podlać wodą i dusić kilkanaście minut.
W między czasie ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu a ser zetrzeć na tarce.
Na talerz nakładać porcję makaronu, posypać porcją sera i nałożyć porcję sosu.