Sposób przygotowania:
Potrawka z fasoli szparagowej z kiełbasą
Fasolkę pozbawiamy włókien, myjemy i kroimy na kawałki.
Następnie wkładamy do osolonego wrzątku i gotujemy około 3 - 4 minut.
Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą i odsączamy na sicie.
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski.
Pomidory wkładamy na chwilkę do gorącej wody ściągamy skórki i kroimy w kostkę.
Cebulę po obraniu kroimy w kostkę, podsmażamy do zeszklenia na oleju.
Do zeszklonej cebuli dodajemy fasolkę, pokrojoną paprykę i podsmażamy chwilę mieszając co jakiś czas.
Dodajemy pomidory i doprawiamy solą.
Dodajemy bulion i dusimy około 15 minut, po tym czasie dodajemy pokrojoną kiełbasę, mieszamy i dusimy następne 15 -20 minut.
Całość zalewamy śmietaną, mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy do smaku solą.
Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem, albo z pieczywem tak jak lubi mój mąż.
Następnie wkładamy do osolonego wrzątku i gotujemy około 3 - 4 minut.
Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą i odsączamy na sicie.
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski.
Pomidory wkładamy na chwilkę do gorącej wody ściągamy skórki i kroimy w kostkę.
Cebulę po obraniu kroimy w kostkę, podsmażamy do zeszklenia na oleju.
Do zeszklonej cebuli dodajemy fasolkę, pokrojoną paprykę i podsmażamy chwilę mieszając co jakiś czas.
Dodajemy pomidory i doprawiamy solą.
Dodajemy bulion i dusimy około 15 minut, po tym czasie dodajemy pokrojoną kiełbasę, mieszamy i dusimy następne 15 -20 minut.
Całość zalewamy śmietaną, mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy do smaku solą.
Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem, albo z pieczywem tak jak lubi mój mąż.
gusia1000