Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z grzybami leśnymi
Mięso pokroić w 1 cm. plastry, rozbić cienko. Każdy kawałek oprószyć solą i pieprzem.
Farsz:
Grzyby dokładnie oczyścić, obgotować w wodzie z dodatkiem soli i octu w między czasie zbierając szumowiny, odcedzić, pokroić drobno. Cebulę posiekać.
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić cebulę a gdy się zeszkli dodać grzyby.
Smażyć kolejne 5 min.na minimalnym gazie, co jakiś czas mieszając.
Pod koniec smażenia farsz doprawić solą , pieprzem i natką pietruszki.
Na każdy plaster mięsa nakładać farsz, zawinąć brzegi do środka a następnie zwinąć w rulon.
Roladki obtaczać w roztrzepanych jajkach z mlekiem a następnie w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, na rumiano z każdej strony.
Podawać np. z gotowanymi ziemniakami i ogórkiem kiszonym.
Farsz:
Grzyby dokładnie oczyścić, obgotować w wodzie z dodatkiem soli i octu w między czasie zbierając szumowiny, odcedzić, pokroić drobno. Cebulę posiekać.
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić cebulę a gdy się zeszkli dodać grzyby.
Smażyć kolejne 5 min.na minimalnym gazie, co jakiś czas mieszając.
Pod koniec smażenia farsz doprawić solą , pieprzem i natką pietruszki.
Na każdy plaster mięsa nakładać farsz, zawinąć brzegi do środka a następnie zwinąć w rulon.
Roladki obtaczać w roztrzepanych jajkach z mlekiem a następnie w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, na rumiano z każdej strony.
Podawać np. z gotowanymi ziemniakami i ogórkiem kiszonym.
skuter5
Martyna12
Mam nadzieję że smakowały? Dziękuję :)
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki