Sposób przygotowania:
Potrawka z boczniakami, kurczakiem i warzywamiETAP 1:
Warzywa i boczniaki myjemy. Warzywa kroimy w kostkę. Boczniaki kroimy na mniejsze kawałki.
Pierś z kurczaka opłukujemy, osuszamy, kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem.
ETAP 2:
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy warzywa i boczniaki. Smażymy do miękkości. Dodajemy przyprawy - sól, pieprz, oregano, słodką paprykę mieloną i chili. Wlewamy sos sojowy.
ETAP 3:
Warzywa i boczniaki przesuwamy na bok, robiąc miejsce dla kurczaka. Smażymy razem kilka minut.
ETAP 4:
Dodajemy bulion i koncentrat pomidorowy. Podgrzewamy, aż sos się zredukuje i zagęści.
ETAP 5:
W międzyczasie gotujemy ryż.
Potrawkę mieszamy z ryżem, próbujemy, ewentualnie doprawiamy do smaku.