Sposób przygotowania:
Spaghetti z mięsnymi kuleczkamiETAP 1:

1. Mięsne kuleczki
Wołowinę, kurczaka, cebulę i czosnek zmielić maszynką do mielenia.
ETAP 2:

Do zmielonej mięsa dodać jajko, oraz kaszę mannę, bułkę tartą oraz natkę z pietruszki i wyrobić na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem. Z przygotowanej masy uformować kuleczki o wielkość orzecha. Usmażyć na oliwie.
ETAP 3:

2. Sos pomidorowy
Drobno posiekaną cebulę i czosnek przesmażyć na oliwie. Dodać pomidory, koncentrat oraz papryki, zioła i oregano. Dusić około 10 minut, doprawić solą i pieprzem. Do sosu dodać mięsne kuleczki, wszystko razem delikatnie wymieszać.
ETAP 4:

3. Makaron spaghetti ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
ETAP 5:

4. Podawać z sosem i mięsnymi kuleczkami.
Magdalena88
Marika-