Sposób przygotowania:
Spaghetti z ziołami i parmezanem
Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i przesmażamy na niej posiekany w kostkę czosnek i cebulę.
Kiedy cebula i czosnek delikatnie się zeszkli na patelnie dodajemy posiekane zioła, wlewamy wino i smażymy jeszcze 3-4 minuty ( lub do momentu kiedy połowa wina odparuje ). Ugotowany i odcedzony makaron dodajemy na patelnie – mieszamy całość doprawiamy ją solą, pieprzem polewamy odrobiną oliwy z oliwek jeszcze raz starannie mieszamy, posypujemy całoość parmezanem i serwujemy.
Kiedy cebula i czosnek delikatnie się zeszkli na patelnie dodajemy posiekane zioła, wlewamy wino i smażymy jeszcze 3-4 minuty ( lub do momentu kiedy połowa wina odparuje ). Ugotowany i odcedzony makaron dodajemy na patelnie – mieszamy całość doprawiamy ją solą, pieprzem polewamy odrobiną oliwy z oliwek jeszcze raz starannie mieszamy, posypujemy całoość parmezanem i serwujemy.
![Spaghetti z ziołami i parmezanem Spaghetti z ziołami i parmezanem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/spaghetti-z-ziolami-i-parmezanem-368287.jpg)
![Spaghetti z ziołami i parmezanem Spaghetti z ziołami i parmezanem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/spaghetti-z-ziolami-i-parmezanem-368288.jpg)
![Spaghetti z ziołami i parmezanem Spaghetti z ziołami i parmezanem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/spaghetti-z-ziolami-i-parmezanem-368289.jpg)
![Spaghetti z ziołami i parmezanem Spaghetti z ziołami i parmezanem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/spaghetti-z-ziolami-i-parmezanem-368290.jpg)
smokii