Sposób przygotowania:
Spaghetti z ziołami i parmezanem
Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i przesmażamy na niej posiekany w kostkę czosnek i cebulę.
Kiedy cebula i czosnek delikatnie się zeszkli na patelnie dodajemy posiekane zioła, wlewamy wino i smażymy jeszcze 3-4 minuty ( lub do momentu kiedy połowa wina odparuje ). Ugotowany i odcedzony makaron dodajemy na patelnie – mieszamy całość doprawiamy ją solą, pieprzem polewamy odrobiną oliwy z oliwek jeszcze raz starannie mieszamy, posypujemy całoość parmezanem i serwujemy.
Kiedy cebula i czosnek delikatnie się zeszkli na patelnie dodajemy posiekane zioła, wlewamy wino i smażymy jeszcze 3-4 minuty ( lub do momentu kiedy połowa wina odparuje ). Ugotowany i odcedzony makaron dodajemy na patelnie – mieszamy całość doprawiamy ją solą, pieprzem polewamy odrobiną oliwy z oliwek jeszcze raz starannie mieszamy, posypujemy całoość parmezanem i serwujemy.
smokii