WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1710]

Spaghetti z selerem i ketchupem z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Makaron spaghetti z mięsem mielonym, cebulą, selerem, ketchupem z cukinii i koncentratem pomidorowym.

Spaghetti z selerem i ketchupem z cukinii Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Spaghetti z selerem i ketchupem z cukinii

 

  • 1 cebula
  • Kawałek selera
  • 350g mięsa mielonego
  • 200g ketchupu z cukinii
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • Sól, pieprz do smaku
  • 0,5 łyżeczki papryki słodkiej w proszku
  • 0,5 szklanki wody
  • 500g makaronu spaghetti
  • Kawałek żółtego sera

Sposób przygotowania:

Spaghetti z selerem i ketchupem z cukinii

ETAP 1:

Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju. Selera obrać i zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Dodać do cebuli i przesmażyć razem. Dodać mięso. Doprawić solą, pieprzem i papryką czerwoną.

Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i roztarte zioła prowansalskie. Wymieszać i smażyć razem kilka minut. Dodać ketchup z cukinii, koncentrat pomidorowy i wymieszać. Dusić kilkanaście minut.

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ser żółty zetrzeć na tarce.

Na talerze nakładać porcje makaronu, posypać serem i polać sosem.

Spaghetti z selerem i ketchupem z cukinii
Sos z mięsa mielonego, cebuli, selera po przygotowaniu na patelni
Spaghetti z selerem i ketchupem z cukinii
Ketchup z cukinii dodany do mięsa z warzywami.
Spaghetti z selerem i ketchupem z cukinii
Zmielone mięso dodane do cebuli i selera.
Spaghetti z selerem i ketchupem z cukinii
Starty seler dodany do cebuli na patelni.