Sposób przygotowania:
Pieczona gęś z lubczykiemETAP 1
![Pieczona gęś z lubczykiem Pieczona gęś z lubczykiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pieczona-ges-z-lubczykiem-547253.jpg)
Dwie łodygi lubczyku drobno siekamy.
ETAP 2
![Pieczona gęś z lubczykiem Pieczona gęś z lubczykiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pieczona-ges-z-lubczykiem-547254.jpg)
Sypkie przyprawy oraz pokrojony lubczyk łączymy z olejem.
ETAP 3
![Pieczona gęś z lubczykiem Pieczona gęś z lubczykiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pieczona-ges-z-lubczykiem-547255.jpg)
Gąskę dokładnie przepłukujemy i osuszamy
ETAP 4
![Pieczona gęś z lubczykiem Pieczona gęś z lubczykiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pieczona-ges-z-lubczykiem-547256.jpg)
Osuszoną nacieramy przyprawami i wkładamy do lodówki na noc. Następnego dnia cebulę obieramy. W środek gąski wkładamy pozostałe dwie łodygi lubczyku oraz jedną cebulę. Gąskę układamy na blaszce do pieczenia. Wokół niej układamy pokrojone na mniejsze części 3 cebule. Całość podlewamy 1 szklanką wody i wkładamy do nagrzanego piekarnika.
ETAP 5
![Pieczona gęś z lubczykiem Pieczona gęś z lubczykiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pieczona-ges-z-lubczykiem-547257.jpg)
Gąskę pieczemy 4 godz. w 180°C. W trakcie pieczenia polewamy ją co jakiś czas wytopionym tłuszczem.
mocsłodkości
ciasteczka
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki
skuter5