Sposób przygotowania:
Pieczona gęś z lubczykiemETAP 1
Dwie łodygi lubczyku drobno siekamy.
ETAP 2
Sypkie przyprawy oraz pokrojony lubczyk łączymy z olejem.
ETAP 3
Gąskę dokładnie przepłukujemy i osuszamy
ETAP 4
Osuszoną nacieramy przyprawami i wkładamy do lodówki na noc. Następnego dnia cebulę obieramy. W środek gąski wkładamy pozostałe dwie łodygi lubczyku oraz jedną cebulę. Gąskę układamy na blaszce do pieczenia. Wokół niej układamy pokrojone na mniejsze części 3 cebule. Całość podlewamy 1 szklanką wody i wkładamy do nagrzanego piekarnika.
ETAP 5
Gąskę pieczemy 4 godz. w 180°C. W trakcie pieczenia polewamy ją co jakiś czas wytopionym tłuszczem.
mocsłodkości
ciasteczka
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki
skuter5