Sposób przygotowania:
Spaghetti z kurczakiem i szparagami w sosie
Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu, odcedzić. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć paprykami. Cebulę posiekać drobno.
Ze szparagów odłamać zdrewniałe końce, gotować przez 3 min w osolonym wrzątku, odcedzić, każdego przekroić na pół.
Na patelni rozgrzać masło klarowane, zeszklić cebulę, dodać kurczaka, smażyć na rumiano. Wlać rosół, dodać serem śmietankowy oraz szparagi. Gdy serek połączy się z rosołem wsypać ser żółty, wymieszać.
Dusić na minimalnym gazie do delikatnego zgęstnięcia sosu. W między czasie danie doprawić świeżo mielonym pieprzem i solą.
Do sosu przełożyć makaron spaghetti, dokładnie wymieszać.
Ze szparagów odłamać zdrewniałe końce, gotować przez 3 min w osolonym wrzątku, odcedzić, każdego przekroić na pół.
Na patelni rozgrzać masło klarowane, zeszklić cebulę, dodać kurczaka, smażyć na rumiano. Wlać rosół, dodać serem śmietankowy oraz szparagi. Gdy serek połączy się z rosołem wsypać ser żółty, wymieszać.
Dusić na minimalnym gazie do delikatnego zgęstnięcia sosu. W między czasie danie doprawić świeżo mielonym pieprzem i solą.
Do sosu przełożyć makaron spaghetti, dokładnie wymieszać.