Spaghetti z sosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

aromatyczne delikatne spaghetti

Spaghetti z sosem

Składniki:

Spaghetti z sosem

 

  • 100 gram dowolnego spaghetti
  • Sos Boloński Łowicz 450 gram
  • mięso wieprzowe
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soli

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti z sosem
Do dość szerokiego dużego garnka wlałam wodę, którą osoliłam do smaku..Gdy ta zaczęła wrzeć, włożyłam delikatnie spaghetti aby nie połamać. Gotowałam.W między czasie na patelni z dodatkiem oliwy podsmażyłam mięso mielone, które wymieszałam z sosem bolońskim. Ugotowane spaghetti przełożyłam na durszlak.Po czym polałam gotowym sosem z mięsem.

Tagi:

mięso sosy