Sposób przygotowania:
Spaghetti z sosem mięsnym i pomidorami
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Na oliwie przesmażamy cebulę z czosnkiem i dodajemy mięso mielone. Smażymy razem przez 10 minut. Wlewamy wodę i gotujemy.
Pomidory nacinamy i sparzamy gotowaną wodą, przekładamy do zimnej i zdejmujemy skórkę. kroimy w kosteczkę. Pomidory dokładamy do gotującego się sosu, doprawiamy do smaku i dodajemy koncentrat pomidorowy, gotujemy.
W międzyczasie gotujemy makaron w osolonej wodzie z olejem. Ugotowany makaron przekładamy na cedzak i odsączamy.
Na talerze przekładamy makaron i sos, posypujemy
startym parmezanem.
Pomidory nacinamy i sparzamy gotowaną wodą, przekładamy do zimnej i zdejmujemy skórkę. kroimy w kosteczkę. Pomidory dokładamy do gotującego się sosu, doprawiamy do smaku i dodajemy koncentrat pomidorowy, gotujemy.
W międzyczasie gotujemy makaron w osolonej wodzie z olejem. Ugotowany makaron przekładamy na cedzak i odsączamy.
Na talerze przekładamy makaron i sos, posypujemy
startym parmezanem.
kuchenny świat