Sposób przygotowania:
Schab w sosie pieczeniowym z pieczarkamiI
1. Mięso myjemy, osuszamy, przekładamy do miski. Cebulę oraz czosnek obieramy, cebulę kroimy w krążki a czosnek drobno siekamy, przekładamy do mięsa, wlewamy olej i odstawiamy na dwie godziny.
II
2. Po tym czasie mięso wraz z marynatą przekładamy do brytfanny i pieczemy do miękkości. Gdy mięso się trochę zarumieni podlewamy jedną szklanką wody i wsypujemy papryką słodką, gotujemy pod przykrycie około godziny.
III
3. Następnie mięso wyjmujemy, kroimy w plastry i układamy w naczyniu a sos przelewamy przez sitko do garnka. Następnie sos zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody i pięć minut gotujemy. Sosem polewamy mięso.
IV
4. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy, umyte, pokrojone plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Usmażone grzyby układamy obok mięsa.
V
5. Danie gotowe.
6. Smacznego.
lukrowanepierniczki
robaczek
Czekoladka 2