Sposób przygotowania:
Kaszotto z kurkami i jarmużem
Kurki oczyścić i dokładnie opłukać w kilku wodach. Większe pokroić. Jarmuż opłukać, odciąć grubsze ogonki i pokroić a następnie zblanszować. Cebulę drobno pokroić, czosnek wycisnąć.
Na rozpuszczonym maśle zeszklić cebulę i czosnek. Wsypać kaszę i porcjami dolewać bulion, gotoać az będzie miękka, ale nie rozgotowana.
W drugim rondlu lub patelni podsmażyć przez około 10 minut kurki. Dodać jarmuż i smażyć jeszcze około 5 minut cały czas mieszając. Zmieszać kaszę z kurkami, dodać przyprawy i dusić jeszcze razem około 5 minut.
Na rozpuszczonym maśle zeszklić cebulę i czosnek. Wsypać kaszę i porcjami dolewać bulion, gotoać az będzie miękka, ale nie rozgotowana.
W drugim rondlu lub patelni podsmażyć przez około 10 minut kurki. Dodać jarmuż i smażyć jeszcze około 5 minut cały czas mieszając. Zmieszać kaszę z kurkami, dodać przyprawy i dusić jeszcze razem około 5 minut.