Sposób przygotowania:
Spaghetti z sosem mięsnym na śmietance
Na głębokiej rozgrzać olej i obsmażyć na nim mięso mielone na rumiano , rozdrabniając je w trakcie smażenia na drobne kawałki .Przełożyć do garnka ,wlać wodę , dodać kostkę mięsną i gotować ok. 30 minut. Dodać przecier pomidorowy , roztarty czosnek . Doprawić pieprzem, miodem, przyprawą ,,Suszone pomidory " i ziołami do smaku . Dodać śmietankę . Dusić jeszcze 10 minut .
W czasie kiedy sos się dusi ugotować w osolonym wrzątku al dente makaron .Odcedzić .
Wrzucić makaron do sosu , wymieszać i poczekać by wchłonął częściowo sos .
Posypać usiekanym szczypiorkiem ( drobnym )
Prawdziwy sos mięsny do makaronu powinien gotować się bardzo- bardzo długo , nawet 2- 4 godzin - to jest taki sos na skróty .
Jeszcze jeśli chodzi o dodatek miodu. Przekonałam się ,że odrobina miodu dodana do dań mięsnych doprawianych ziołami doskonale uwypukla ich smak .
W czasie kiedy sos się dusi ugotować w osolonym wrzątku al dente makaron .Odcedzić .
Wrzucić makaron do sosu , wymieszać i poczekać by wchłonął częściowo sos .
Posypać usiekanym szczypiorkiem ( drobnym )
Prawdziwy sos mięsny do makaronu powinien gotować się bardzo- bardzo długo , nawet 2- 4 godzin - to jest taki sos na skróty .
Jeszcze jeśli chodzi o dodatek miodu. Przekonałam się ,że odrobina miodu dodana do dań mięsnych doprawianych ziołami doskonale uwypukla ich smak .
Natala1210
pjboja
Babciagramolka
Tylko ostrożnie- to ma być ciut ciut- dla przełamania smaku .