Sposób przygotowania:
Spaghetti z kulkami mięsnymi i sosem pomidorowym
Do mięsa dodajemy jajko, 2 łyż startego sera, sól, pieprz i 1/3 łyżeczki oregano. Wyrabiamy masę i dodajemy bułkę tartą aby stała się gęsta.Formujemy małe kuleczki. Kulki wrzucamy do gotującej się wody wraz z kostką rosołową, solą i pieprzem. Gotujemy ok 5 - 7 minut na wolnym ogniu. Wyjmujemy łyżką cedzakową. Posiekaną cebulę szklimy na oliwę. Dodajemy przeciśnięty czosnek i pomidory z przecierem. Doprawimy do smaku i dusimy kilka minut. Następnie sos przecieramy przez sito lub miksujemy. Ponownie podgrzewamy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Podajemy polany sosem wraz z kulkami mięsnymi. Posypujemy serem. Smacznego!