Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 807]

Spaghetti z sosem paprykowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Makaron spaghetti w aromatycznym,  sosie paprykowym, z dużą ilością mięsa. Przepyszne, jesienne danie - sycące i z wyraźnie wyczuwalnym smakiem papryki w sosie.

Spaghetti z sosem paprykowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Spaghetti z sosem paprykowym

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti z sosem paprykowym

ETAP 1:

Spaghetti z sosem paprykowym
Makaron ugotować al'dente zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.

Makaron ugotować al'dente w lekko osolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu.

ETAP 2:

Spaghetti z sosem paprykowym
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni

Paprykę pokroić na kawałki oczyszczając ją z gniazda nasiennego. Przełożyć do kielicha blendera, dodać koncentrat pomidorowy i zalać wodą. Zmiksować na jednolitą pastę. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni.

ETAP 3:

Spaghetti z sosem paprykowym
Do obsmażonego mięsa dodać zmiksowaną paprykę.

Dodać mielone mięso i mieszając dokładnie obsmażyć. Wlać zmiksowaną paprykę, bulion z rozprowadzoną mąką, dodać liść laurowy oraz ziele angielskie. Dusić, około 10 minut, aż sos będzie gęsty, doprawiając do smaku solą, pieprzem oraz octem balsamicznym. Do gorącego sosu włożyć ugotowany al,dente makaron i wykładać na talerze.

Smacznego