Katarzyna J.

Katarzyna J.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1203]

Spaghetti po węgiersku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 200
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Spaghetti po węgiersku- potrawa do przygotowania w 30 minut. Doskonała na szybki i niedrogi obiad dla całej rodziny.

Spaghetti po węgiersku

Składniki:

Spaghetti po węgiersku

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti po węgiersku
1. Wszystkie warzywa kroję w małą kostkę. Mięso mielone razem z cebulą przekładam na patelnię. Wlewam oliwę. Smażę na małym ogniu około 5 minut.

2. Mięso podlewam niewielką ilością wody. Dodaję cukinię oraz papryki. Wszystko razem duszę 5 minut. Dodaję pomidory. Duszę kolejne 10 minut. Sos doprawiam do smaku solą, pieprzem, oregano i bazylią.

3. Spaghetti gotuję według przepisu na opakowaniu. Ugotowany makaron wykładam na talerz. Na środek nakładam porcję przygotowanego sosu. Podaję.