Sposób przygotowania:
Kurczak w melasie z jabłkami1.

Umyć nogi z kurczaka pod bieżącą wodą, a potem ułożyć w naczyniu ceramicznym.
2.

Posypać przyprawą do dań, popieprzyć i posolić.
3.

Wierzch polać melasą z granatem.
4.

Obrać szalotkę i cebulę i poukładać na mięsie. Przykryć folią silikonową i schłodzić w lodówce.
5.

Jabłka przekroić na połowę, wydrążyć gniazda nasienne i położyć na mięsie.
6.

Wierzch ponownie polać melasą z granatem.
7.

Majeranek rozetrzeć w dłoniach i posypać kurczaka.
8.

Na wierzchu położyć masło.
9.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i piec przez 1 godzinę.
10.

Upieczone mięso pozostawić przez jakiś czas w piekarniku.
11.

Smacznego !