Sposób przygotowania:
Spaghetti z suszonymi pomidorami.
W dużym garnku z wodą ugotować makaron al dente, odcedzić i odstawić.Suszone pomidory pokroić na paseczki.
Na dużej patelni na oleju zeszklić czosnek przeciśnięty przez praskę, następnie dodać pomidory, kapary i smażyć razem przez minutę. Do patelni wrzucić makaron i wszystko dokładnie wymieszać, smażyć razem przez 5 minut.Przed wyłożeniem na talerze wrzucić do makaronu drobno pokrojoną natkę pietruszki , dodać świeży pieprz i zamieszać.Podawać ciepły posypując startym serem grana padano.
Na pozostałym tłuszczu poddusić szparagi, dodać pomidory.
Chwilę razem smażyć mieszając, następnie dodać mięso i serek mascarpone, doprawić solą i pieprzem.
Na dużej patelni na oleju zeszklić czosnek przeciśnięty przez praskę, następnie dodać pomidory, kapary i smażyć razem przez minutę. Do patelni wrzucić makaron i wszystko dokładnie wymieszać, smażyć razem przez 5 minut.Przed wyłożeniem na talerze wrzucić do makaronu drobno pokrojoną natkę pietruszki , dodać świeży pieprz i zamieszać.Podawać ciepły posypując startym serem grana padano.
Na pozostałym tłuszczu poddusić szparagi, dodać pomidory.
Chwilę razem smażyć mieszając, następnie dodać mięso i serek mascarpone, doprawić solą i pieprzem.