Sposób przygotowania:
Spaghetti z tofu
Co najmniej 1 godzinę przed przygotowaniem potrawy wyłożyć tofu na talerz i przykryć drugim talerzem aby odcisnąć nadmiar wody. Pokroić cebulę w ten sposób - przekroić na pół, położyć płaską stroną na desce do krojenia, naciąć od góry mniej więcej do połowy, następnie pokroić w talarki. Rozgrzać olej na patelni albo lepiej w garnku i dodać pokrojoną cebulę. Pokroić cukinię w ćwierć-krążki, tofu w prostokąty i czosnek drobno, dodać do cebuli i podsmażyć razem ok 10 minut. W międzyczasie ugotować makaron spaghetti al dente. Następnie dodać sos z puszki i trochę wody - tyle tylko aby wypłukać całą zawartość puszki, dodać przyprawy i gotować kilka minut. Ugotowany makaron nie należy płukać, można odlać lub wyłożyć bezpośrednio z garnka porcjami na talerze, nałożyć sosu ile kto lubi, posypać startym parmezanem i opcjonalnie szczypiorem. Koniecznie podać z chlebem posmarowanym masłem czosnkowym lub na szybko masłem posypanym czosnkiem w proszku.