Spaghetti z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gotujemy makaron al dente zgodnie z zaleceniami na opakowaniu makaronu Lubella Pełne ziarno Wszystkie warzywa umyć, o

Spaghetti z warzywami

Składniki:

Spaghetti z warzywami

 

  • 250g makaronu pełnoziarnistego spaghetti
  • 3 papryki (czerwona, zielona, żółta)
  • 1 por
  • ½ selera
  • 3 ząbki czosnku
  • ¾ szklanki bulionu warzywnego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Pęczek natki pietruszki
  • Pieprz, sól do smaku

Sposób przygotowania:

Spaghetti z warzywami
Gotujemy makaron al dente zgodnie z zaleceniami na opakowaniu makaronu Lubella Pełne ziarno



Wszystkie warzywa umyć, oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki posiekać.



Na patelni podsmażyć czosnek z warzywami i dodać bulion. Dusić chwilę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać makaron i posiekaną natkę pietruszki.



Makaron odcedzamy, mieszamy z sosem. Wykładamy na talerze.

Tagi:

makaron